Jan. 17 2011

2011-01-17 @ 13:37:52
Nu sitter jag här med blött hår som ska torkas för att sen ta mig ner mot stan och lämna in mina VUC studiepapper så jag kan börja studera igen! Känns så otroligt skönt, har ärligt talat saknat att plugga. Och idag så är det måndag vilket betyder att Jacke förmodligen (håller tummarna så dom spricker) fått nycklarna till sin lägenhet och jag kan åka lugnt och stilsamt via tåg (!!) till honom :)

Har inte sett honom på en vecka typ och det är så sjukt frustrerande när man vill vara i hans närhet hela tiden haha. Men jag gör det bästa av situationen och agerar cool som vanligt. Kan tänka mig att jag ser ut som den coola msn smileyn med solglasögon > (H) <

Fan vad cool jag är idag. och klockan är 1337

Jan. 15, 2011

2011-01-15 @ 00:37:24
Kanske är det den lilla alkoholen i mig som pratar just nu, men det är ändå bara mina känslor som kommer fram.

Jag har alltid haft svårt att prata om hur jag känner och mår, och när jag väl tar mig "mod" till att göra det så hittar jag väldigt sällan orden för mina känslor och slutar upp frustrerad, irriterad och aningen ledsen om jag ska vara ärlig. Jag vet inte ens hur man börjar prata om hur man mår. Kastar man bara ur sig "jag mår inte bra" och sen låter det ta sin gång?
Under så lång tid har jag vant mig vid att tränga undan mina känslor för att ingen ska se att jag är svag, så att säga. Nu när jag inte längre behöver tränga undan känslorna så får jag inte fram dom riktigt, som att jag tryckt undan dom för mycket för länge.

Hela grejen med att visa att man inte mår bra får mig att må illa ibland för jag kan se framför mig hur mina vänner tassar runt mig "åh, hur mår du Rebecca? Vill du prata om det?" eller att någon ska komma och säga "Kanske behöver du prata med någon proffessionell?".
Vad hjälper det att prata med en proffessionell om jag ändå inte kan få ord till mina känslor. Kan han hitta orden till mina känslor? Starta en gameshow där folk får gissa random ord tills dom hittar rätt. Första pris är att jag mår lite bättre! YAY!

Nej, helst inte.

Och nu befinner jag mig i en sits där jag kan komma tvåa. Visst, jag har vart tvåa förut och då har jag alltid kunnat gå därifrån när jag vill på mina villkor, men den här gången vill jag inte gå för något i världen. Men jag oroar mig som alltid, stressar upp mig för saker som jag inte har någon inverkan på och jag får utslag och ont i magen och blir allmänt fel i huvudet.

Jag hatar att bli nedstämd för jag vet inte hur jag ska göra eller bete mig. Det är då som jag inte vill känna något och gömma mig någonstanns där jag är trygg (vart fan nu det är) men istället hittar jag min väg till flaskan och dricker tills jag ser botten och mår dåligt över hur jag hanterat situationen.

Ta mig inte fel, jag är lycklig, det är jag. Men ibland så bara slår det mig och.. Bäst jag avslutar här för det jag skrivit verkar förmodligen inte vettigt eller logiskt någonstanns ändå. Och nu sitter jag här och undrar om jag gjorde ett rätt val att göra det här inlägget publikt för hela internet att läsa. När ska jag sluta vara rädd för att riva ner murarna jag byggt.

35465413484321

2011-01-14 @ 23:51:51
Frågan är, ett publikt inlägg eller ett privat? Ska tänka lite på vem som får se det jag tänker skriva ur mig. Om det är värt att blotta mig ännu mer än vad jag redan gör.

2356536756

2011-01-10 @ 02:10:29
"The minute people fall in love, they become liars." - Harlan Ellison
"Monsters are real, and ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win." - Stephen King
"Sometimes there are no words. No clever quotes to neatly sum up what's happened that day... sometimes the day... just... ends." - Criminal Minds

Några quotes att tänka på eller nåt. Jag ska göra det nu i sömnen. Hejdå

23435235

2011-01-04 @ 23:09:03
“Have you ever been in love? Horrible isn't it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens up your heart and it means that someone can get inside you and mess you up. You build up all these defenses, you build up a whole suit of armor, so that nothing can hurt you, then one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life...You give them a piece of you. They didn't ask for it. They did something dumb one day, like kiss you or smile at you, and then your life isn't your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out and leaves you crying in the darkness, so simple a phrase like 'maybe we should be just friends' turns into a glass splinter working its way into your heart. It hurts. Not just in the imagination. Not just in the mind. It's a soul-hurt, a real gets-inside-you-and-rips-you-apart pain. I hate love.”
skrehmani

Neil Gaiman quotes

Jungfrun

2011-01-04 @ 11:52:43

Jungfrun

Från 23/8 till 22/9.

Jungfrun

Jungfrun är en riktig liten arbetsmyra som med en oändlig noggrannhet går igenom minsta lilla detalj i ett projekt ofta kan det faktiskt bli så att jungfrun ser för mycket till detaljerna och blir lite väl pedant vilket gör att de faktiskt kan missa helheten. Jungfrun är mycket analytiskt har god stilkänsla och är suveräna på att organisera men trivs bäst med att jobba i kulisserna och låter gärna någon annan vara frontfigur då de inte förväntar sig något erkännande av sitt hårda arbeta utan oftast är fullt upptagna att beta av nästa uppgift. Jungfruns strävan efter fulländning och perfektion gör att de stundtals ställer oerhörda krav på sig själva men också på omgivningen. De är mycket plikttrogna, kommer alltid i tid och sätter gärna upp regler och rutiner för hur saker och ting skall gå till och de vill helst att alla andra skall göra likadant. Igengälld ger de ovillkorligen och gärna sin tid och kraft till andra.

Jungfrun är trots ett reserverat yttre mycket känslig och de oroar sig ofta för att inte duga vilket gör att jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran från omgivningen. Jungfrun är en sann vän som gärna ställer upp för andra och bakom jungfruns ibland kalla fasad döljer sig ett stort och medkännande hjärta. Jungfrun tror sig gärna veta vad som är bäst för människor i omgivningen något som gör att vissa kan uppfatta jungfrun som intolerant när jungfrun egentligen bara är omtänksam och vill hjälpa. .

Jungfrun har känsla för stil och de lägger mycket tid på hur både deras hem och de själva ser ut. Jungfrun ser därför ofta mycket bra ut och är alltid lika fräsch och välklädd. .

Jungfrun är ofta krävande i val av partner och de är dessutom ganska blyga och har svårt att visa sina känslor. Men när väl den rätta dyker upp blir jungfrun en hängiven partner som med stor beslutsamhet kommer hålla förhållandet vid liv.

Lämpliga yrkesval: Alla som fordrar noggrannhet och analys, ex. Lärare, ekonom, utredare, statistiker, revisor , hälsokonsult eller kurator.

Känsligaste kroppsdel: Magen


RSS 2.0
Test