Halloween bilderna!

2010-10-30 @ 18:27:11

Stopping by Woods on a Snowy Evening by Robert Frost

2010-10-21 @ 16:07:04
Whose woods these are I think I know.
His house is in the village, though;
He will not see me stopping here
To watch his woods fill up with snow.

My little horse must think it queer
To stop without a farmhouse near
Between the woods and frozen lake
The darkest evening of the year.

He gives his harness bells a shake
To ask if there is some mistake.
The only other sound's the sweep
Of easy wind and downy flake.

The woods are lovely, dark, and deep,
But I have promises to keep,
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep.


In my view, this is Frost's best poem and one of the greatest one-paged poems in the English language. It is technically flawless; I cannot add or subtract a single word without harming the poem. Perhaps many scholars have overanalyzed it, reading too much into it. As far as I can see, there are two legitimate interpretations. One is that a man stops to rest by snowy woods, where it is profoundly and stirringly quiet. It's the 'darkest evening of the year' - which here can be taken literally. 'The woods are lovely, dark and deep' simply means what is says - namely, that they are dark and deep (you can see it, can't you?) , and that the speaker is stirred by the magical scenery. But the speaker can't stay for as long as he'd like, for he has pressing responsibilities.

A second interpretation hinges on 'The woods are lovely, dark and deep'. Rather than the line simply describing a beautiful scene, it also suggests a contemplation of suicide.

pewpew

2010-10-14 @ 21:29:09
Tidigare idag när jag gick mot ica för att inhandla nödvändigheter för hemmet (såsom sköljmedel) så gick jag förbi en kille och en tjej. Tjejen var en supersöt flicka med brunt hår och en generell kropp och såg superglad ut när hon gick och pratade med killen som var överviktig, gick ihoptryckt ungefär (förmodligen pga dåligt självförtroende) och hade glasögon. Han var också superglad när hon pratade.

En tanke slog mig. Det där var scenariot från nästan alla tonnåringsfilmer. En supersöt tjej med positiv syn på livet, är vän/bästa vän med en överviktig kille som är hemligt kär i henne och hon märker ingenting. Han finns alltid där för henne när hon har det svårt med andra killar eller när hon har hittat en ny kärlek. 
Nej lite kul vare att se måste jag erkänna.


Men nu till lite mer verklighet. Jag vet att många av er saknar mig och har inte sett mig på ett tag. Jag har behövt lite tid för mig själv. Det är svårt att förklara egentligen varför jag har behövt den här tiden. Men jag känner att jag snart är tillbaka, haha. Nu ska jag se klart på the simpsons filmen på tv och sen till supernatural.

kjdflga

2010-10-14 @ 00:05:42
Förut så kände jag ett stort behov av att skriva ur mig saker i min blogg (privata bloggen eller offentliga) om när jag mådde dåligt eller hade något att klaga på. Men på senare tid har jag inte behövt det, för på de konstigaste ställena så rensar jag mitt huvud och mina tankar.

Det händer när jag gått till ica (själv) och jag tänker konstant hela vägen hem, det händer till och med att jag går ultra sakta bara för att hinna tänka klart och njuta av lugnet som finns utanför lägenheten. Det händer när jag duschar eller bara tvättar håret. Mitt huvud börjar knaka och spraka och jag tänker "detta kan jag skriva i bloggen och bli av med" men när jag sen kommer till datorn och loggat in på bloggen så kommer ingenting för jag känner att det inte är någon idé. Jag har kommit över mitt problem, det finns ingen bra anledning att skriva ner det ens.

Det är ganska skönt, ganska praktiskt. Så nu har jag bloggen till bara trams antar jag. Skriva ner rent generella saker och/eller lägga upp några bilder som backup.

För övrigt så fyllde jag i en blankett idag som jag fick information om via posten, och gjorde man det så ska man få ett sms med en gratis biobiljett som funkar på valfri SF bio i sverige. Har inte fått smset än men jag ser fram emot det. Då kan man faktiskt gå ut och umgås lite med några vänner och slippa bry sig om pengar.

Jag är också ganska hypad över halloween som kommer rätt så snart. Har inga planer som helst men jag hoppas att något spännande och ultra radikalt dyker upp och gör min kväll. Jag vill klä ut/upp mig och bli salongsberusad och ha en superduperkväll.

Nu ska jag se vidare på tv och se till att nya patchen till WoW blir nerladdad. Har försökt hela dagen men det är något som stör skiten. Wish me luck, bai bai.

@ BIRRY

2010-10-02 @ 11:31:26

RSS 2.0
Test