I PUT THE METRO IN METRONOME V2.2

2009-01-04 @ 18:31:05
Svartsjuk. Ett ord som alla mer eller mindre känner igen. Men det dom inte känner igen är personen dom förvandlas till när svartsjukan slår till.

Svartsjuka är en känsla som innebär oro för en rival, särskilt när det gäller kärleksförhållanden. :quote:

Dålig självkänsla bidrar en del till svartsjukan, dvs att man är osäker över sig själv eller till och med över sitt förhållande/sin partner. Och det kan vara många olika anledningar till varför man inte litar på sin partner och har dålig självkänsla över förhållandet. Partnern kan i fråga ha missbrukat din tillit och gått över gränsen till otrohet, eller så kan det vara du som själv har historia om att vara otrogen så du känner rädsla över att din partner kanske går samma väg som du en gång gått, då du själv vet hur enkelt det kan gå till väga. Och när det kommer till att ha dålig självkänsla angående förhållandet så kan det bero på att ni kanske inte har haft det så bra som förut på senaste tiden.

Sen kan det vara så att du litar till fullo på din partner, men du litar inte på de andra tjejerna/killarna som finns på krogen eller vart du befinner dig. Du kan till och med ha oro när det kommer till en nära vän som vistas i närheten av din snubbe/brud, för du tror att din kompis kommer ta chansen och sno honom/henne ifrån dig, eller att din partner finner din vän som en bättre/snyggare/intressantare/roligare brud/snubbe (listan kan göras lång).

Ex: Adam - din pojkvän, Sara - Mystisk tjej, Plats - Privatfest.
Adam sitter i soffan på festen och pratar med en tjej som heter Sara. Du har inte sett henne förut och hon känner varken dig, Adam eller erat förhållande. Du observerar ett tag för du litar fullständigt på Adam då ni har vart tillsammans ett bra tag och ni har haft det bra, men du kan inte låta bli att kolla för du har ingen jävla aning om vem bruden är som pratar med din snubbe. Efter ett tag så slappnar du av för du har inte sett några tecken på att hon flörtar med honom, men sen så vet du inte vad dom pratar om då musiken är hög och du står en bit bort. Let's face it, alla par sitter inte och håller varandra i handen som om ni hade varandra i ett varsitt koppel när ni är ute och socialiserar.
Efter ett tag ser du att hon börjar röra Adam på ett sensuellt sätt, börjar smeka hans arm och hand, låret, pillar i sitt hår på ett tjejjigt sätt och skrattar åt allt han säger. Tydliga tecken. Du blir svartsjuk och gör din move..

Vad gör du?
Jo du går fram varsamt men bestämt och förklarar att Adam är upptagen och att du är hans flickvän. Nu har du markerat ditt revir och hon går därifrån (förhoppningsvis).


Ex2: Adam - Din pojkvän, Sara - En bekant, Plats - Krogen.
Adam, du och några kompisar, inklusive Sara, sitter i ett bås på krogen och dricker drinkar/öl och har det trevligt och pratar. Sara vet om ditt och Adams förhållande ända sedan hon lärde känna er. Ändå så ser du att hon pratar ovanligt mycket med honom än med någon annan. Du känner att det kittlar till lite i kroppen, och inte en bra kittlande känsla, och du blir vaksam och observant och försöker sätta dig närmare och närmare Adam för att markera att han och du hör ihop och hon har ingen chans. Hon chansar ändå.  Du blir irriterad och känner svartsjukan, för hon ser ju faktiskt ganska bra ut och du blir osäker över dig själv och erat förhållande. För han fortsätter ju prata med Sara, för oturligt nog så är killar inte sådär observanta och dom är mer ignoranta när det kommer till tjejer som flörtar med dom. (-WizziZ: nej det är tjejer som är kryptiska istället för att säga "kom vi ska knulla")

Vad gör du?
Du börjar tilltala henne med en attityd som visar att du är upprörd och att hon inte alls har rätt att stöta på DIN pojkvän, och Sara tar åt sig och blir såklart tjurig och blir deffensiv och blånekar hela situationen fastän hon vet vad hon gjort. Ett tappert försök till att smita ur situationen. Du faller inte för det och ger henne en bitch-slap innan du drar iväg Adam från henne till ett annat ställe för att inte lämna tillfället öppet.


Grejen är ju, vad fan tjänar vi på att vara svartsjuka? INGENTING! Allt vi får av svartsjuka är lägre självkänsla, bråk i förhållandet för snubben tror helt plötsligt att du inte litar på honom, när du faktiskt litar på honom men inte brudarna runtom honom. Du skaffar dig fiender och foes, och måste skaffa dig ögon i nacken ifall det är någon som vill backstabba dig pga utskällningen och attityden du använde mot personen som stötte på din snubbe/brud.

Så snälla, sluta vara svartsjuka och vara självdestruktiva.

Comments

Comment what you've read:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Your Blog:

Comment:

Trackback
RSS 2.0
Test